top of page

Mis siis, kui me elaks kaasa?

Vaatasin videot tuntud staarist nüüd ja viis aastat tagasi. Seal olid vist mõned operatsioonid tehtud ja oodati inimeste tuliseid reaktsioone. Läksingi vaatama, kuidas liimile mindi. Selle asemel leidsin esirinnast ühe naise kommentaari: „Ta oli imekaunis enne, on imekaunis nüüd. Mida ta teeb oma kehaga, on tema otsus. Imetlen teda igal juhul.“


Ning siis vaatasin üht videot, kuidas üks naine tegi toore kakaooaga läbi terve protsessi, et valmistada seejärel šokolaad. „Hähh, normaalne mutt. Paneb sinna SUHKRUT ja lisab PIIMA! Mis tume šokolaad see ka on!“ targutas keegi.


Mõtlesin neile kahele kommentaarile. Kumbki neist ei räägi tegelikult kommenteeritavast subjektist, vaid omaenda mõttemaailmast.

Ja ma saan aru neist mõlemast.

Esimene mõttemaailm imetleb seda, mida ta näeb.

Teine on täis hirme. Et keegi on parem, andekam, tublim, rikkam, kuulsam, saledam, targem, saab rohkem tähelepanu (AGA EI TOHIKS!). Sest miks keegi MIND ei märka? Ma olen ju KA andekas, tubli, tark, aga ma ei leia selleks mingit muud viisi kui et näitan kommentaarides, kui tark mina olen ja läbi kõrvutamise ÄKKI keegi märkab ka mind. Äkki keegi näeb mu tarkust. MÄRGAKE mind! "Oh, ma tean seda juba ammu!" "Oeh, see käib tegelikult hoopis NII!"


Kui ma kritiseerin, siis ma PÜÜAN näida parem, targem. Kuid nii jääb mul nägemata, et teist alla tõmmates näitan ma suurelt, et hoopis mina olen seal all. Mina ju tõmban.


Loomulikult on maailm täis paaviane – teate küll seda ütlust, et mida kõrgemale ronib paavian, seda kaugemale paistab ta punane tagumik. On neid, kes demonstreerivad avalikult oma rumalust, küünilisust, enesekesksust, edevust … ja need on need, keda on lapsest saadik alla tõmmatud. Kui sind midagi neist häirib, on aeg ise end tõsta. Ja sa õpid seda tegema – tõstes teisi.

Mis siis, kui sa elaksid kaasa ilusatele naistele? Neile, kes on edukad? Mis siis, kui sa imetled neid, kes on saavutanud, kel on ilus kodu, kel on oma auditoorium?


Ma kutsun sind üles elama kaasa! Leia lähipäevadel 7 võõrast inimest, kellele kirjutad kommentaari või saadad sõnumi, mida sa nende puhul imetled. Kirjuta midagi südamest ja mida sa päriselt mõtled.

„Ma olen ammu tahtnud sulle kirjutada, et sa oled üks ilusamate jalgadega naisi siin maamunal.“ „Ma täiega imetlen sind, et oled ettevõtluses nii noorelt saavutanud nii palju.“

„Sa annad head nõu inimestele ja teed olulist tööd, aitäh!“

„Sa meigid end alati nii kaunilt – super töö!“

„Su huumor on MEGA!“ jne.


Mine ja tõsta teisi!


Nii sa õpid nägema, et ilusad, kaunid, andekad ei ole konkurendid, vaid sõbrad, sõbrannad.

Nii sa õpid nägema, et ka sinus on kõik see ilu, headus ja andekus.*

Tule järgmistele üritustele, et õppida endale kaasa elamist :)

324 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page