top of page

Kuidas arendada intuitsiooni?


Kõik on sündinud kaasa antud võimega reageerida vastavalt sellele, mida parasjagu TUNNETAME. Beebi nutab, kui kõht on tühi või on valus, naeratab, kui parasjagu tunneb nii (ja ükski võõra onu loll nägu ei suuda panna teda naeratama, kui ta ei tunne nii), teeb häält, liigutab, kuidas parasjagu heaks arvab (tunnetab).

Sama toimub ka looduses. Taimed kasvavad vastavalt ilmastikule, oludele, aastaaegadele. Loomad tegutsevad vastavalt instinktidele, leides süüa, peavarju, liigikaaslasi, vältides ohte jne.


Erinevalt inimestest ei puutu loodus kokku omasugusega, kes hakkab nende instinktiivsust eitama ja oma tahtmise järgi arendama. Nii nagu vanemad, õpetajad, kaaslased teevad inimesega.

Ära karju, ära hüppa, ära nihele, ära jonni, ära torma, püsi paigal, tee kiiremini, tee põhjalikumalt, tee uuesti, see ei käi nii, see on vale jne. Nad loovad meisse programmi, et see, mis on meie loomulik olemine, on vale. See, mida me loomulikuna tunnetame, teeme ja tajume, on vale.


Nii on valdav osa inimesi kaotanud kontakti oma sisetundega ja suurest kuuluvuse- ja armastusevajadusest eirab seda aina enam.


Olen selles lõksus isegi aastaid olnud. Mäletan selgelt üht kannatusterohket suhet, kus tajusin kohe algul, et see ei ole hea mõte. Aga ma olin armunud ega tahtnud seda uskuda. Tahtsin nii väga armastust, imetlust ja muid ilusaid tundeid tunda ning eirasin oma sisehäält.


Kui ma viimati taas armusin, siis seekord taipasin endalt küsida, kas TEMA on SEE. Sain sisemusest vastuse EI! Kuid ma ei tahtnud ka seekord seda vastust kuulda, sest minu vajadus armastuse järele oli suurem. Äkki see hääl valetab ... äkki ma ei oska end õigesti kuulata? Kuidas ma nüüd lihtsalt lõpetan suhtlemise ära, kui mul pole anda muud põhjendust peale sisetunde? Nii lasingi sellel veidral suhtel jätkuda, kuni ühel hetkel ennast leidsin. Leidsin tugevuse ja teadmise, et ma ei vaja mitte kedagi, kes mulle tõestaks minu tugevust ja armastust. Mul oli juba see olemas.


Sellega kadus mul ka hirm suhtlemise lõpetamise ees, sest ma ei kartnud enam kaotada armastust, mida see inimene minu jaoks enne tähistas (kuid ei loonud). Armastus oli juba minu sees olemas. Ma ei vajanud enam neid poolikuid ja hootiseid rõõmuhetki, milles tegelikult oli rohkem minu energia ärakasutamist, sest olin kogu aeg teise jaoks OLEMAS. Ja ma olin olemas, sest kartsin teda kaotada.

Kuid ma järgisin intuitsiooni ja lõpetasin selle imeliku suhtluse.


Mida rohkem hakkasin sisetunnet kuulama, seda tugevamaks see muutus. Nüüd piisab sellest, et esitan endale küsimuse ja saan kohe vastuse. Seda pole vaja oodata ega analüüsida – see on kohe olemas.

Tugeva intuitsiooni abil tean, millest inimesed mõtlevad, mida nad tahavad, mida nad kardavad. Neid asju ma ei küsi, see info tuleb ise. Ma küsin rohkem enda tulevikuga seotud asjade kohta. Ka viimati hinge pimedas öös oli minus kindel teadmine, et sellest koorub midagi suuremat, kuid mul on vaja see raskus läbi teha. Tegin ... ja nüüd on see suur midagi sellist, mida ma kirjeldada ei oska. Tean ka praegu ette, millest mul elus varsti loobuda tuleb, kuhu suunda mul liikuda tuleb. Sest järgin intuitsiooni – elu loomulikku kulgu, kus võrse teab, kuhu poole oma pea ajada, et päikest püüda saaks.


Minu jaoks on intuitsioon universumi infoväljaga ühendumine. Kogu maailm on infoväli ning kõigi võimuses on seda usaldada ja oma meeled vaigistada, et seda kuulata.

Puud teavad, millal lehti langetada ja võrseid kasvatada. Loomad haistavad õhust hädaohtu ning leiavad vee ka kõrbes. Nad järgivad elu loomulikku kulgu, sest nende peas ei ole mõtteid: „Hmm, kui ma nüüd need lehed alla lasen, siis mul hakkab ju talvel külm. Ei-ei, ma ikka ei langeta lehti,“ või „Issand, ma olen juba kolm päeva ringi ekselnud, aga ikka pole kusagilt vett leidnud. Ma pigem heidan kohe pikali ja suren ära.“


Kuni usaldad, püsid liikumises õiges suunas. Usalda iseennast.


1. Kui sa tunned, et mingid inimesed ei ole sinu jaoks head või väsitavad sind – väldi nende seltskonda.


2. Kui sa tunned, et ei peaks täna trenni tegema, jääauku ronima, kapsalehte järama, raha raiskama – ära tee seda.


3. Kui sa tunned, et mingi asi ei lähe sinu „tundega“ kokku, siis ära ohverda end kellegi teise meeleheaks. Ostsin kord spiraali, sest teine pool ei tahtnud mingil juhul kondoomi kasutada. Ma tundsin, et ma ei peaks hormoone oma kehasse laskma, ja olin solvunud, et teine inimene eelistas minu ohverdamist enda ebamugavuse asemel. Lõppkokkuvõttes jäi see spiraal mul kolmeks aastaks kappi, viskasin selle ära ja kuti samuti. Tajusin mõlema kohta, et need sunnivad mind millekski, mida ma ei taha. Spiraal osutus kasutuks kohe, kuid suhtega läks palju rohkem aega, et taibata.


4. Kui sul on raske otsustada, siis küsi endalt kas-küsimus ja TUNNETA vastust. See tõuseb su tunnetusse (mitte mõistusse) peaaegu kohe. Sa TEAD.


5. Ära analüüsi. Intuitsioon toimub tunnetuse tasandil ja see info liigub kiiremini kui mõttekiirus. See on tohutult kiirem kui ükski muu kujuteldav kiirus. Mõtlemine ja taipamine ei jõua sellele järele. Vahel on vaja lihtsalt küsimust formuleerida või arutleda, et jõuda taipamiseni. Aga taipamine ise tuleb nii kiiresti, et sa ei saa kunagi öelda, kust see algas. Ta lihtsalt tuli ootamatult eikusagilt. See ongi massiivse infoväljaga ühendumise üürike hetk.


6. Sa tead juba esimesest sõnast, lausest või kohtumisest ära, kuhu tee selle inimesega viib.

Intuitsiooni tugevnemine ei muuda sind paremaks või üleloomulikuks inimeseks. See aitab sul lihtsalt püsida kursil ja hoida energiat kokku kasutute tegevuste arvelt. Isegi siis, kui jõuad kuhugi, kus on valus, on tegemist kogemuse omandamisega, et jõuda sinna, kuhu lõpuks jõudma pidid. Ainult et kohale jõudes oled tugevam ja targem.


Selleks et intuitsiooni usaldada, on oluline leida tugevus enda sees, sest maailm on täis inimesi, kes panevad sind kahtlema, kuna meid kõiki on kasvatatud kahtluses. Inimesed ei oska enam teisiti, sest nad tegutsevad programmi järgi. Kui sa ei näe seda programmi ja otsid endiselt tunnustust-armastust väljastpoolt, siis on väga raske oma intuitsiooni järgida.


Aga vähemalt tea, et see pisike hääleke sinu sees ... ON õige.


Tekst: Pamela Maran

85 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page